De TV van gisteren: Teleurstellende kijkcijfers voor NOS Europa Kiest: Het Debat (2024)

In de aanloop naar de Europese verkiezingen van vandaag, werd gisteravond een NOS-verkiezingsdebat uitgezonden. En hoewelzulke debatten normaal gesproken goed bekeken worden, waren de kijkcijfers dit keer toch wel teleurstellend.

Europa Kiest: Het Debat

In Europa Kiest: Het Debatgingen gisteravond negen lijsttrekkers met elkaar in debat.Simone Weimans en Winfried Baijens waren hierbijgespreksleider.Slechts 651.000 mensen keken naar het debat over de Europese verkiezingen, een laagterecord. Vijf jaar geleden trok dit debat nog meer dan 1 miljoen kijkers. De reacties op het debat zijn wisselend. Sommige kijkers waren er al snel klaar mee, terwijl anderen het juist verfrissend vonden.

Keek ff naar het debat van NOS Europa Kiest op NPO1 en ben er na 11 seconden al klaar mee. Ik vind debatten niet meer van deze tijd. pic.twitter.com/K12wd05Ol2

— Tejo. (@digitejo) June 5, 2024

Wat vind ik dit toch weer akelig om naar te kijken zo’n vechterig arena-setting-achtig debat waar je triest van wordt en niets van opsteekt. #nos #npo1

— Letty (@LettyvdGeest) June 5, 2024

Debat #europakiest is inhoudelijk, zonder hatelijk geschreeuw, haantjesgedrag, elkaar onderbreken en proberen vliegen af te vangen. Verfrissend! #nosdebat

— Wouter u?? Wijk (@woutervanwijk) June 5, 2024

Complimenten aan @winfriedbaijens en @SimoneWeimans voor een soepel lopend #slotdebat waarin de lijsttrekkers goed en duidelijk hun punt konden maken. #europakiest

— Janneke Nieuwstad (@Jannekestad) June 5, 2024

Het Perfecte Plaatje Op Reis

Na het vertrek van Mark Baanders vorige week,mochten de fotografen in Het Perfecte Plaatje Op Reis weer op pad voor twee nieuwe shoots. Let op: dit bericht bevat spoilers overde laatste aflevering!

Voor de eerste shoot moesten de deelnemers aan de slag met landschapsfotografie. Ze kregen de opdracht om een mooie reflectiefoto te maken. De tweede opdrachtwas een fantasy shoot met modellen. Met de cijfers bij elkaaropgeteld was het nog spannend wie er naar huis moest. Het ging uiteindelijk tussen Kaj Gorgels en Gallyon van Vessem. Kaj wist uiteindelijk een tiende hoger te scoren, waardoor het avontuur voor Gallyon ten einde is gekomen.

Naast de shoots was er nog een emotioneel moment in de aflevering met Danny de Munk, waarin hij terugblikt op de aangifte die tegen hem is gedaan. Er keken woensdag 779.000mensen naar Het Perfecte Plaatje Op Reis.

Wat een prachtige foto's van Susan en Fresia deze week! Maar ik vond de eerste foto van Gallyon ook heel bijzonder, jammer dat ze eruit ligt. Maar ook blij dat Kaj er nog in zit. #hetperfecteplaatje

— Tweettweettweet (@tweeteketje) June 5, 2024

Zit terug te kijken. Wat een toffe opdrachten! Leukste afl tot nu toe denk ik ? #hetperfecteplaatje

— Claudia (@_cloudy_a) June 5, 2024

Wat een prachtige modellen! ?#hetperfecteplaatje

— J e a n n e t? (@MrsSandvrouw) June 5, 2024

Chapeau #Tijl heel mooi en goed dat je even aandacht aan hem geeft en even dit momentje pakt. #DannydeMunck #hetperfecteplaatje #perfecteplaatje ik vind het een mooie gozer.

Het is niet het programma er voor, maar toch een mooi moment vind ik.

— ????? Danny ????? (@Guppie19833) June 5, 2024

Wat nog beter scoorde op primetime, was de spelshow Ik Weet Er Alles van. Goed nieuws dus voorRuben Nicolai en RTL 4. Hetwas nog maar de derde dag, maar de kijkcijfers gaan al richting de miljoen. Het programma trok woensdagavond 938.000 kijkers.

De Oranjezomer

De Oranjezomerwist woensdagweer goed te scoren, want er keken 930.000mensen naar de talkshow. Zanger Wesley Bronkhorst en oud-voetballer Wesley Sneijder openden de show met hun EK-nummer.

Jack van Gelder, Wesley Sneijder enLilian Marijnissen schoven aan bij presentatrice Hélène Hendriks aan tafel.Dave Maasland en Eke Bosman namenplaats aan de bar. Onderwerpen die voorbij kwamen waren onder meer het EK, politiek en Wendyvan Hout, de vriendin van Peter Gillis.Niet alle kijkers wareneven enthousiast overde aanwezigheid van tafelgast Jack van Gelder.

Jammer, #HeleneHendriks, met die opruier en wappie @jackvangelder in je programma verlies je veel kijkers. #ikhaakaf @DOranjezomer

— Pieter Voskamp (@PieterVoskamp) June 5, 2024

Zit te zappen. #oranjezomer Wat is Jack van Gelder een vervelende man, zeg. Overal verstand van. Blaaskaak. Bah.

— Gera Zweep (@Gera_Zweep) June 5, 2024

Vraag me af waarom mensen Oranjezomer kijken .wat een kritiek opJack v Gelder zap lekker door zijn meerdere zenders je bent niet verplicht te kijken#deoranjezomer

— Belinda Ledeboer (@BelindaLedeboe1) June 6, 2024

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp.

De TV van gisteren: Teleurstellende kijkcijfers voor NOS Europa Kiest: Het Debat (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5895

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.